Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΝΕΟΚΛΗ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ                   
                                                    Μολάοι 12/9/16           
Ο διεκδικών αποπέμπεται.

Δυο περίπου χρόνια πριν ο χειρουργός Κρητικός Νεοκλής μετατέθηκε από τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων σε αυτήν της Σπάρτης.

Διεκδικώντας τη συμμετοχή του στις νόμιμες διαδικασίες για την επιλογή προϊσταμένου της Χειρουργικής Κλινικής Σπάρτης βρέθηκε αντιμέτωπος με το σύστημα.

Η «αξιόλογη» κ. Παπαγεωργίου, (βλέπε εδώ http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9333.html?m=1 ) φανατική υπηρέτρια των μνημονιακών πολιτικών και ειδήμων στις αυταρχικές πρακτικές και πολιτικές διώξεις όσων αντιστέκονται, σε αγαστή συνεργασία με τους νεομνημονιακούς υποστηρικτές της, μετά από δυο περίπου χρόνια, αποφάνθηκαν ότι η μετάθεση του χειρουργού είναι παράνομη και πρέπει να επιστρέψει στο Νοσοκομείο Μολάων.

Παρότι η παράταξή μας είχε διαφωνήσει με την αρχική μετάθεση, λόγω της πάγιας θέσης της να μην αποψιλώνεται το νοσοκομείο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα νέα δεδομένα και το γεγονός ότι η απόφαση της ανάκλησης ελήφθη τη στιγμή ακριβώς που επρόκειτο να προκηρυχτεί η πρόσληψη χειρουργού στη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, προκειμένου να καλυφθεί η κενή θέση του Κρητικού Ν. που μετατέθηκε.  Δε θα συναινέσουμε σε μεθοδεύσεις εις βάρος εργαζομένων. Δεν συναινούμε στην παγιοποίηση της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Μολάων.

Το θέμα δεν σταματά στην ανάκληση της μετάθεσης.  Έχει και χειρότερα. Ταυτόχρονα με την απόφαση επιστροφής του χειρουργού στους Μολάους, η «αξιόλογη» κ. Παπαγεωργίου εκδίδει και απόφαση μετακίνησής του πίσω στο Νοσοκομείο Σπάρτης «για υπηρεσιακές ανάγκες».  

Μετά απ΄όλα αυτά ποιόν θα μπορούσαν άραγε να πείσουν για το ηθικό των αποφάσεων τους;

Μ΄ ένα σμπάρο τρία τριγόνια.

Πρώτον, εξουδετερώνουν τα δικαιώματα υπηρεσιακής εξέλιξης του Νεοκλή Κρητικού ,  εφόσον δεν αποτελεί πλέον προσωπικό του Νοσοκομείου Σπάρτης,

Δεύτερον, προσπαθούν να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις της κοινωνίας της Σπάρτης με τη συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών του Κρητικού Ν. στη Σπάρτη και όχι στους Μολάους όπου υποτίθεται ότι πλέον ανήκει και

Τρίτον, υποβαθμίζουν περαιτέρω το Νοσοκομείο Μολάων με την ακύρωση της πρόσληψης νέου χειρουργού στους Μολάους. Οι Μολάοι φαίνεται ότι διαθέτουν έναν επιπλέον χειρουργό, τον οποίον όμως ουσιαστικά δεν θα έχουν.

Η υποβάθμιση αυτή βρίσκει, όπως πάντα, σύμφωνο τον αμετανόητο  βουλευτή Γρηγοράκο που ζητά την πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου Μολάων με τη μετακίνηση και των άλλων χειρουργών στη Σπάρτη.

Η υποβάθμιση της νοσηλευτικής Μονάδα Μολάων συνεχίζεται. Ήδη δυο γιατροί, ο καρδιολόγος και ο χειρουργός  έχουν μετακινηθεί στη Σπάρτη και παράλληλα κρατούν καλυμμένες τις θέσεις στους Μολάους με αντίστοιχη μείωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Μολάων. Αν συνυπολογιστεί και η κατά διαστήματα μετακίνηση παθολόγων τα συμπεράσματα και οι συνέπειες θεωρούνται αυτονόητα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΖΗΤΑΜΕ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΝΕΟΚΛΗ.

ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΏΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ  ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.

ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Επικοινωνία: e-mail: nosmolaoi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


το νοσοκομείο μας